0

0

+421 911 234 281 Po - Pia 8:00 - 18:00

Racingline Performance Stage 2 EVO 4-piestový predný brzdový kit 345x30mm VW Golf 7/8 GTI R, Passat B8, Arteon R, Tiguan II MQB R, T-Roc R - ČIERNA

Racingline Performance Stage 2 EVO 4-piestový predný brzdový kit 345x30mm VW Golf 7/8 GTI R, Passat B8, Arteon R, Tiguan II MQB R, T-Roc R - ČIERNA

Racingline Performance Stage 2 EVO - 345x30mm predný brzdový kit 

Pre vozidlá podvozkovej platformy: MQB / MQB EVO
Farba brzdových strmeňov: ČIERNA

Brzdový kit Racingline Performance Stage 2 EVO ponúka nielen vzhľad závodných bŕzd, ale aj reálne zlepšenie brzdného účinku. Sú určené pre všetkých, ktorí si vychutnávajú svižnejšiu jazdu po našich okresných cestách či diaľniciach, a to všetko za veľmi prijateľnú cenu!

Tento kit využíva jednodielne (monoblock) brzdiče, ktoré inak bývajú súčasťou brzdových kitov najvyšších závodných špecifikácií. Vďaka svojej konštrukcii a použitým materiálom sú výrazne ľahšie ako pôvodné brzdiče, alebo brzdiče vyrobené z dvoch zoskrutkovaných kusov. V ponuke sú v červenej, čiernej alebo modrej farbe, pričom všetky farebné prevedenia obsahujú aj logo Racingline Performance.

Hmotnosť celého brzdového kitu Racingline Performance Stage 2 EVO je takmer polovičná oproti originálnemu brzdovému systému, čo vedie k výraznému úbytku hmotnosti neodpružených hmôt. Samotný brzdič vrátane brzdových platničiek a držiaku strmeňa váži len 4.4 kg, čo je oproti originálnemu prednému brzdiču vozidla VW Golf 7R vážiacemu 8.6 kg obrovský rozdiel v hmotnosti.

Brzdový kit obsahuje samozrejme aj nové a väčšie brzdové platničky. Sú to presne tie isté brzdové platničky, ktoré používa legendárne Ferrari F40!

Jednodielne brzdové kotúče Racingline Performance majú rozmer 345x30 mm a trojité drážkovanie. Majú tiež väčšiu tepelnú kapacitu a teda aj menšiu tendenciu k vädnutiu pri opakovanom prudkom brzdení.

Na komponentoch brzdového systému Racingline Performance Stage 2 EVO môžete nájsť celý rad praktických a funkčných detailov akými sú frézované osadenia pre rozširovacie adaptéry (pre prípad, že by lúče kolies kolidovali s brzdičom), alebo senzor opotrebenia brzdových platničiek. To všetko je ďalšou typickou ukážkou precíznosti Racingline Performance.

Vďaka náročnému vývoju a ideálnej veľkosti piestikov bol dosiahnutý progresívny chod brzdového pedálu, čo umožňuje ideálne dávkovanie brzdnej sily. Toto všetko bolo umožnené tým, že oproti mnohým iným výrobcom sa Racingline Performance venuje výrobe brzdových systémov len pre vozidlá Volkswagen Group.

Jedná sa o kompletný brzdový kit, ktorý obsahuje všetko potrebné ku montáži. Brzdové strmene, platničky, kotúče, držiaky strmeňov, brzdové hadice a všetok ďalší montážny materiál.

Monoblock strmene

Monoblock konštrukcia kde je strmeň vyrobený z jedného kusu materiálu dodáva týmto 4-piestovým strmeňom extrémnu tuhosť a nízku hmotnosť, čo má pozitívny vplyv na jazdné vlastnosti vozidla.

Kvalitné kotúče

Tieto 1-dielne brzdové kotúče sú vyrobené z uhlíkovej ocele, čo im dodáva omnoho vyšší trecí koeficient ako kotúčom vyrobeným z bežnej ocele.

Brzdové platničky

Brzdový kit obsahuje nové a samozrejme aj väčšie brzdové platničky. Sú to presne tie isté platničky, ktoré používa legendárne Ferrari F40! Keďže sa jedná o generickú veľkosť platničiek, môžete si pri ich  výmene vybrať platničky od akéhokoľvek výrobcu tak, aby vyhovovali špecifikáciám Vášho používania.

Drážky a chladenie

Brzdové kotúče obsahujú integrovaný stred kotúča a špeciálne trojité drážkovanie brzdnej plochy, ktoré slúži na zvýšenie nástupu brzdného účinku a odstraňovanie prachu a plynu z priestoru medzi kotúčom a platničkami.

VW špecifikácia

Navrhnuté špeciálne pre vozidlá VW Group to znamená, že plocha piestikov presne zodpovedá veľkosti brzdového valca a posilňovača bŕzd. Výsledkom je perfektná odozva na brzdový pedál a ideálne dávkovanie brzdnej sily.

Kompletný kit

Súčasťou tohto kitu je všetko čo potrebujete na jeho montáž – kotúče, strmene, platničky, adaptéry a pancierové hadice. Za príplatok je možnosť dokúpiť aj 5mm vymedzovacie podložky, ktoré zabezpečia dostatočný priestor medzi strmeňom a diskom.


Upozornenie

Pokiaľ plánujete používať svoje vozidlo aj na závodnom okruhu či kopci, tak tento brzdový kit nie určený pre Vás. Brzdový kit Racingline Performance Stage 2 EVO bol vyvinutý výhradne pre dynamickú jazdu po cestách a nie je určený pre použitie na závodnom okruhu. Ak plánujete so svojím vozidlom navštevovať okruh, odporúčame Vám použiť brzdový systém Racingline Performance Stage 3 so 6-piestovými strmeňmi a plávajúcimi brzdovými kotúčmi o veľkosti 355 mm alebo 380 mm.


Profil bŕzd

Pokiaľ si nie ste istý či Vám tieto brzdy budú alebo nebudú kolidovať s Vašimi diskami ktoré mate momentálne na aute, v prílohe nižšie si môžete stiahnuť šablónu pre overenie.

Racingline Performance Stage 2 EVO 345x30 mm - link


Hmotnosti

Kompletný brzdový kit: 13.75 kg vs. OEM 18.95 kg
Brzdový kotúč: 9.35 kg vs. OEM 10.4 kg
Brzdový strmeň: 4.4 kg vs. OEM 8.55 kg


Farebné prevedenia

ČiernaČervená / Modrá


Inštalácia brzdového kitu

Nakoľko sú brzdy najdôležitejšou súčasťou vozidla, dôrazne odporúčame, aby ste montáž predného brzdového kitu prenechali skúsenému automechanikovi s patričnými znalosťami a vybavením.

Doporučujeme používať vysokokvalitnú brzdovú kvapalinu RACINGLINE RBF312 s vysokým bodom varu a výbornými prevádzkovými vlastnosťami. Racingline brzdové kity boli vyvíjané s touto brzdovou kvapalinou.

Montážne inštrukcie v anglickom jazyku sú k dispozícii TU.


Náhradné brzdové kotúče a platničky

Sada náhradných predných brzdových kotúčov 345x30mm pre brzdový kit Stage 2 EVO - link

Sada náhradných predných brzdových platničiek pre brzdový kit Stage 2 EVO - link


Určenie

Tento predný brzdový kit RACINGLINE je určený pre vozidlá postavené na koncernovej podvozkovej platforme MQB a MQB EVO:

VW Golf 8 GTI 2020+
VW Golf 8 GTI Clubsport 2020+
VW Golf 8 R 2020+
VW Golf 8 2020+
VW Golf 7 & 7.5 GTI & Clubsport 2013-2020
VW Golf 7 & 7.5 R 2013-2020
VW Golf 7 & 7.5 2013-2020
VW Passat 2.0 TSI B8 2015+
VW Arteon 2.0 TSI 2017+
VW T-Roc R 2.0 TSI 2019+
VW Tiguan II 2.0 TSI 2016+
VW Jetta VII GLI 2019+