0

0

+421 911 234 281 Po - Pia 8:00 - 18:00

Racingline Performance Stage 3 6-piestový predný brzdový kit 380x32mm ŠKODA OCTAVIA III RS SUPERB III, VW GOLF 7 R GTI PERFORMANCE, AUDI A3 S3 8V TT 8S, SEAT LEON 5F CUPRA FR - ČIERNA

Racingline Performance Stage 3 6-piestový predný brzdový kit 380x32mm ŠKODA OCTAVIA III RS SUPERB III, VW GOLF 7 R GTI PERFORMANCE, AUDI A3 S3 8V TT 8S, SEAT LEON 5F CUPRA FR - ČIERNA

Racingline Performance Stage 3 - 380x32mm predný brzdový kit

Brzdový kit Racingline Performance Stage 3 ponúka 6-piestové kované monoblock strmene a je o úroveň vyššie ako akýkoľvek iný brzdový kit na trhu. Je navrhnutý bez kompromisov pre maximálny brzdný výkon a je vybavený funkciami inšpirovanými motoršportom, ktoré dramatickým spôsobom zlepšujú brzdný účinok. Toto všetko je zavŕšené agresívnym a zároveň aj funkčným dizajnom dostupným v štyroch farebných prevedeniach a dvoch rozmeroch kotúčov.

Každý strmeň brzdového kitu Racingline Performance Stage 3 vzniká 5-osým CNC obrábaním z jedného kusu kovaného hliníka. Táto technológia výroby býva spravidla vyhradené iba špičkovým motoršportovým produktom, no s týmto brzdovým kitom teraz  dostupná aj Vám!

Výsledkom je 6-piestový strmeň, ktorý je pevnejší a zároveň aj ľahší ako ostatné strmene na trhu. Jeho agresívny tvar nielen perfektne vyzerá, ale je aj funkčný a zvyšuje efektivitu chladenia bŕzd.

Aj napriek zásadne väčším rozmerom je hmotnosť strmeňa nižšia ako originálneho sériového dielu. Kompletný strmeň vrátane brzdových platničiek a adaptérov váži len 5.3 kg, zatiaľ čo originálne diely vážia až 8.6 kg (Volkswagen Golf 7R / Audi S3).

Brzdový kit Racingline Performance Stage 3 je ponúkaný v dvoch voliteľných rozmeroch brzdových kotúčov (355 mm alebo 380 mm). Kotúče oboch rozmerov sú však vždy s plávajúcou konštrukciou a trojitým drážkovaním "Triple-grove". Plávajúca konštrukcia umožňuje vzájomný pohyb medzi stredom a brzdnou časťou kotúča v závislosti na tepelnom namáhaní bez rizika prasknutia. Kotúče majú tiež väčšiu tepelnú kapacitu a teda aj menšiu tendenciu k vädnutiu pri opakovanom prudkom brzdení.

Na komponentoch brzdového systému Racingline Performance Stage 3 môžete nájsť celý rad praktických a funkčných detailov akými sú nap. frézované osadenia pre rozširovacie adaptéry (pre prípad, že by lúče kolies kolidovali s brzdičom). To všetko je ďalšou typickou ukážkou precíznosti Racingline Performance.

Vďaka náročnému vývoju a ideálnej veľkosti piestikov bol dosiahnutý progresívny chod brzdového pedálu, čo umožňuje ideálne dávkovanie brzdnej sily. Toto všetko bolo umožnené tým, že oproti mnohým iným výrobcom sa Racingline Performance venuje výrobe brzdových systémov len pre vozidlá Volkswagen Group.

Jedná sa o kompletný brzdovýkit, ktorý obsahuje všetko potrebné ku montáži. Brzdové strmene, platničky, kotúče, držiaky strmeňov, brzdové hadice a všetok ďalší montážny materiál.

 

Monoblock strmene

Monoblock konštrukcia kde je strmeň vyrobený z jedného kusu materiálu dodáva týmto 6-piestovým strmeňom extrémnu tuhosť a nízku hmotnosť, čo má pozitívny vplyv na jazdné vlastnosti vozidla.

Kvalitné kotúče

Tieto 2-dielné plávajúce brzdové kotúče sú vyrobené z uhlíkovej ocele, čo im dodáva omnoho vyšší trecí koeficient ako kotúčom vyrobeným z bežnej ocele. Brzdové kotúče obsahujú špeciálne trojité drážkovanie brzdnej plochy, ktoré slúži na zvýšenie nástupu brzdného účinku a odstraňovanie prachu a plynu z priestoru medzi kotúčom a platničkami. Dostupné sú v rozmeroch 350 mm a 380 mm.

Brzdové platničky

Platničky majú štandardný rozmer to znamená, že môžete požiť aj iné platničky daného rozmeru s inou zmesou od iných výrobcov. To je obrovská výhoda hlavne pre tých, ktorí chcú svoje vozidlo používať na závodnom okruhu a majú možnosť nastaviť si správanie bŕzd podľa svojich predstáv.

 

Plne plávajúce kotúče

Plne plávajúce uloženie kotúča a stredu umožňuje okrem úspory hmotnosti aj tepelnú rozťažnosť brzdnej časti kotúča za súčasného zamedzenia jeho praskania. Plávajúce elementy sú navrhnuté tak, aby zabezpečili odolné spojenie a tichú prevádzku aj počas agresívneho brzdenia.

VW špecifikácia

Navrhnuté špeciálne pre vozidlá VW Group to znamená, že plocha piestikov presne zodpovedá veľkosti brzdového valca a posilňovača bŕzd. Výsledkom je perfektná odozva na brzdový pedál a ideálne dávkovanie brzdnej sily.

Kompletný kit

Súčasťou tohto kitu je všetko čo potrebujete na jeho montáž – kotúče, strmene, platničky, adaptéry a pancierové hadice. Za príplatok je možnosť dokúpiť aj 5mm vymedzovacie podložky, ktoré zabezpečia dostatočný priestor medzi strmeňom a diskom.


 


Profil bŕzd

Pokiaľ si nie ste istý či Vám tieto brzdy budú alebo nebudú kolidovať s Vašimi diskami ktoré mate momentálne na aute, v prílohe nižšie si môžete stiahnuť šablónu pre overenie.

Racingline Performance Stage 3 350x32 mm - link

Racingline Performance Stage 3 380x32 mm - link


Vlastnosti a rozmery platničiek

Pokiaľ chcete do týchto strmeňov použiť platničky od iného výrobcu tak v prílohe nižšie nájdete zoznam možných náhrad.

V prípade záujmu sa dajú tieto brzdy vybaviť aj okruhovými platničkami Racingline Performance (vlastnosti viď príloha).

Informácie ku brzdovým platničkám - link


Hmotnosti

Zníženie neodpruženej hmoty je veľmi dôležitý aspekt pri športovo založených vozidlách. Všetká hmotnosť kolies, pneumatík, podvozkových dielov a samozrejme aj bŕzd má obrovský vplyv na odozvu podvozku a ovládateľnosť vozidla. Jedným z cieľov Racingline Performance tak bolo maximálne možné zníženie hmotnosti brzdového kitu Stage 3. Kľúčom k tejto úspore bolo najmä použitie kovaných monoblok strmeňov. Nižšie môžete vidieť porovnanie hmotností jednotlivých komponentov.

Kompletný brzdový systém Racingline Performance Stage 3 (355 mm) = 14.2 kg
Kompletný sériový brzdový systém VW Golf 7R / Audi S3 = 18.95 kg

Kompletný brzdový systém Racingline Performance Stage 3 (380 mm) = 15.25 kg
Kompletný sériový brzdový systém VW Golf 7R / Audi S3 = 18.95 kg

Brzdový kotúč Racingline Performance 355 mm = 8.90 kg
Originálny brzdový kotúč VW Golf 7R / Audi S3 =  10.4 kg

Brzdový kotúč Racingline Performance 380 mm = 9.95 kg
Originálny brzdový kotúč VW Golf 7R / Audi S3 =  10.4 kg

Strmeň Racingline Performance vrátane platničiek a adaptérov = 5.3 kg
Originálny strmeň VW Golf 7R / Audi S3 = 8.55 kg


Farebné prevedenia

Čierna / AnodizovanáŽltá / Červená


Brzdná dráha

Počas náročného testovania dokázali tieto brzdy zastaviť štandardný VW Golf 7 zo 100km/h na 0 km/h za 2.43s. Hlavným prínosom veľkých bŕzd je ale schopnosť toto rapídne brzdenie opakovať znova a znova bez poklesu brzdného účinku. Testovanie preukázalo stálosť brzdného účinku Racingline Performance bŕzd, pričom sériové brzdy už po piatich brzdeniach výrazne strácali ako na brzdnej vzdialenosti, tak aj na dávkovaní brzdnej sily, kde sa brzdový pedál začal prepadať stále hlbšie a hlbšie no bez akejkoľvek zmeny v brzdnom účinku. Pri zvyšovaní rýchlostí z ktorých by sa brzdilo, by bol rozdiel stále väčší a väčší. Racingline Performance brzdový kit aj po niekoľkých opakovaných prudkých brzdeniach brzdil stále rovnako ako pri prvom pokuse a aj citlivosť dávkovania bŕzd bola stále rovnaká ako na začiatku testu.


Určenie

VW Golf 7 2012+ 5G
VW Golf 7 GTI 2013+ 5G
VW Golf 7 R 2013+ 5G
VW Golf 7 GTI ClubSport 2016+ 5G
VW Passat & Arteon 2.0 TSI B8 2015+ 3G

Audi A3 2012+ 8V
Audi S3 2013+ 8V
Audi TT III 2014+ 8S
Audi TT / TTS 2.0 TSI III 2014+ 8S
Audi TTRS III 2016+ 8S

SEAT Leon III 2012+ 5F
SEAT Leon Cupra III 2014+ 5F

Skoda Octavia III 2013+ 5E
Skoda Octavia vRS III 2014+ 5E
Skoda Superb 1.8 / 2.0 TSI 2015+ B8 3V