0

0

+421 911 234 281 Po - Pia 8:00 - 18:00

Racingline Performance Stage 3+ 6-piestový karbón-keramický predný brzdový kit 355x32mm SEAT Leon III Cupra, Leon IV, Tarraco - ČIERNA

Racingline Performance Stage 3+ 6-piestový karbón-keramický predný brzdový kit 355x32mm SEAT Leon III Cupra, Leon IV, Tarraco - ČIERNA

Racingline Performance Stage 3+ - 355x32mm karbón-keramický predný brzdový kit 

Pre vozidlá podvozkovej platformy: MQB / MQB EVO
Farba brzdových strmeňov: ČIERNA

Karbón-keramický predný brzdový kit Racingline Performance Stage 3+ predstavuje ultimatívny brzdový upgrade pre vozidlá koncernovej platformy MQB a MQB EVO. Vďaka použitým materiálom – karbónovým vláknam tvoriacim brzdnú časť 2-dielneho 355x32mm kotúča a brzdovým platničkám so špecifickou športovou keramickou zmesou v kombinácii so 6-piestovými hliníkovými kovanými monoblok brzdovými strmeňmi nemajú na trhu aftermarketových tuningových dielov konkurenciu a sú v tejto triede vozidiel unikátnym riešením, ktoré posúva technológiu brzdenia na podstatne vyššiu a doteraz nevídanú úroveň. Bližšie sa k motoršportovým materiálom, technológiám a riešeniam na sériovom vozidle v tomto segmente nedostanete.

Pred uvedením na trh bol Racingline Stage 3+ karbón-keramický brzdový kit viac ako rok intenzívne testovaný v extrémnych podmienkach a záťaži. Optimalizovaný finálny produkt ponúka ohromujúcu odolnosť voči vädnutiu bŕzd (fadingu), skutočne dramatickú a citeľnú úsporu neodpruženej hmotnosti a dlhotrvajúcu životnosť. V rámci náročného vývoja testovacie vozidlo vybavené týmto výnimočným brzdovým kitom opakovane brzdilo z rýchlosti 260 km/h na nulu 50-krát za sebou, čo rozpálilo karbónové kotúče do žerava, až doslova svietili do tmy. Aj napriek extrémnej záťaži nebol počas testu zaznamenaný ŽIADNY pokles brzdného účinku, či zmena chodu brzdového pedála. Aj samotní vývojoví inžinieri Racingline Performance zostali ohromení.

Unikátne vlastnosti karbón-keramického predného brzdového kitu Racingline Performance

Konštrukcia karbónových brzdových kotúčov a hliníkových strmeňov 

Konštrukcia 2-dielneho karbónového kotúča v rozmere 355x32mm pozostáva z hliníkového stredu s plávajúcim uložením karbónovej brzdnej časti kotúča, ktorá vzniká unikátnou technológiou prepletania nespojitých uhlíkových vlákien, čím je vytvorená priestorová 3D matrica. Táto technológia výroby poskytuje významné benefity aj oproti tradičným metódam výroby karbón-keramických brzdových systémov. Prispieva k masívnej úspore hmotnosti bŕzd, ich nekompromisnému výkonu a ohromujúcej odolnosti, ktorá je pri brzdových kitoch s oceľovými kotúčmi jednoducho nedosiahnuteľná. S viac ako trojnásobnou tepelnou kapacitou v porovnaní s klasickými oceľovými kotúčmi je opakovateľnosť brzdnej sily skutočne výnimočná a tieto brzdy sú prakticky “neunaviteľné“. Napriek enormnému výkonnostnému potenciálu je tento karbón-keramický predný brzdový kit až prekvapivo použiteľný aj na bežnú každodennú jazdu s dobrou odozvou brzdového pedála už za studena, čo býva vážny problém tradičných karbón-keramických brzdových kitov.

Každý 6-piestový strmeň predného brzdového kitu Racingline Performance Stage 3 / Stage 3+ vzniká sofistikovaným 5-osým CNC frézovaním z jedného kusu kovaného hliníka. Výsledkom je 6-piestový strmeň, ktorý je pevnejší a zároveň aj ľahší ako ostatné strmene na trhu. Jeho agresívny tvar nielen perfektne vyzerá, ale je aj funkčný a svojim dizajnom zvyšuje efektivitu chladenia bŕzd. Aj napriek zásadne väčším rozmerom je hmotnosť strmeňa nižšia ako originálneho sériového dielu z oceľovej liatiny. Kompletný strmeň vrátane brzdových platničiek a adaptérov váži len 5.3 kg, zatiaľ čo originálne diely vážia až 8.6 kg (Volkswagen Golf 7 R / Audi S3 8V). 

355x32mm karbónové brzdové kotúče Racingline Performance vážia menej ako 50 % hmotnosti sériového 340mm oceľového brzdového kotúča. V spojení s ľahkými a pevnými hliníkovými 6-piestovými brzdovými strmeňmi tak vznikol predný brzdový kit, ktorý prináša skutočne impozantnú úsporu neodpruženej hmotnosti vozidla, čo sa veľmi pozitívne a citeľne prejaví na jazdných vlastnostiach a reakciách vozidla.

Dramatické zníženie neodpruženej hmotnosti

Úspora neodpruženej hmotnosti je na každom športovo založenom aute veľmi dôležitá. Neodpružená hmota je tvorená časťami vozidla, ktoré sa voči vozovke vertikálne nehýbu a teda kopírujú jej povrch: sú to disky kolies, pneumatiky, náboje, ložiská, tehlice, časť tlmiča spojená s nápravou a samozrejme aj brzdy – brzdové strmene vrátane platničiek a brzdové kotúče. Všetka táto hmota výrazne ovplyvňuje reakcie auta pri zatáčaní a prekonávaní nerovností na ceste. Jej dramatickým znížením sa dostaví markantné zlepšenie jazdných vlastností vozidla, ktoré ako vodič aj skutočne pocítite.

Porovnanie neodpruženej hmotnosti STAGE 3+ / STAGE3 / OEM brzdy Golf 7 R / Audi S3 8V

* Poznámka: uvedené hodnoty hmotnosti karbónových brzdových kotúčov platia pre rozmer 380x32mm. Pri karbónových kotúčoch rozmeru 355x32mm bude úspora neodpruženej hmotnosti prednej nápravy ešte výraznejšia.

Vďaka náročnému vývoju a ideálnej veľkosti piestikov, ktorá bola prispôsobená veľkosti hlavného brzdového valca a posilňovača bŕzd, bol dosiahnutý progresívny chod brzdového pedála, čo umožňuje ideálne dávkovanie brzdnej sily. Toto všetko bolo umožnené tým, že oproti mnohým iným výrobcom sa Racingline Performance venuje výrobe výkonných brzdových systémov len pre vozidlá Volkswagen Group.

Na komponentoch predného brzdového systému Racingline Performance Stage 3+ môžete nájsť celý rad praktických a funkčných detailov, akými sú napríklad hliníkové stredy brzdových kotúčov, ktoré disponujú frézovanými osadeniami pre príplatkové rozširovacie adaptéry - pre prípad, že by lúče diskov kolies kolidovali s brzdičom. Na brzdových kitoch iných výrobcov takéto sofistikované riešenia nenájdete.

Tento predný brzdový kit bol od začiatku navrhnutý bez akýchkoľvek kompromisov pre maximálny brzdný výkon a jeho dostupnosť aj pri opakovanej extrémnej záťaži, pričom je vybavený materiálmi a riešeniami z pretekárskych vozidiel, ktoré sú teraz dostupné aj Vám.

Ide o kompletný predný brzdový kit, ktorý obsahuje všetko potrebné ku montáži: 6-piestové brzdové strmene v zvolenom farebnom prevedení, brzdové platničky s keramickou športovou zmesou, karbónové brzdové kotúče rozmeru 355x32mm, držiaky strmeňov (adaptéry), atraktívne čierne brzdové hadice s vnútornou nerezovou výstužou a všetok ďalší montážny materiál.


Profil bŕzd

Pokiaľ si nie ste istý, či Vám tieto predné brzdy budú alebo nebudú kolidovať s Vašimi diskami kolies, ktoré máte momentálne na vozidle, môžete si stiahnuť šablónu pre overenie:

Racingline Performance Stage 3/3+ 355x32 mm - link


Farebné prevedenia

Čierna / AnodizovanáČervená / Žltá / Modrá


Inštalácia predného brzdového kitu a proces zabiehania keramických platničiek a karbónových kotúčov

Nakoľko sú brzdy najdôležitejšou súčasťou vozidla, dôrazne odporúčame, aby ste montáž predného brzdového kitu prenechali skúsenému automechanikovi s patričnými znalosťami, skúsenosťami a vybavením.

Montážne inštrukcie v anglickom jazyku sú k dispozícii TU.

Minimálny požadovaný priemer diskov kolies pre brzdové kotúče priemeru 355mm je 18 palcov. Ak by lúče diskov kolies kolidovali z dôvodu príliš vysokého zálisu (ET) so 6-piestovým brzdičom, je možné doobjednať rozširovacie adaptéry Racingline, ktoré zabezpečia dodatočných 5 mm voľného miesta medzi kolidujúcimi časťami.

Pre dosiahnutie optimálnych vlastností a životnosti bol zadefinovaný proces zabiehania keramických brzdových platničiek a karbónových brzdových kotúčov, ktorý je nevyhnutné dodržať.

Proces zabiehania keramických brzdových platničiek v anglickom jazyku je k dispozícii TU.

Odporúčame používať vysokokvalitnú pretekársku brzdovú kvapalinu RACINGLINE RBF312 s veľmi vysokým bodom varu a výbornými prevádzkovými vlastnosťami. Brzdové kity Racingline boli vyvíjané práve s touto závodnou brzdovou kvapalinou špecifikácie Super DOT4, ktorej suchý bod varu predstavuje až 312 ⁰C. Váš brzdový systém bude vždy len taký dobrý, ako dobrá je brzdová kvapalina, ktorú v ňom používate.


Náhradné keramické brzdové platničky Racingline Performance

Vzhľadom na veľmi odlišné trecie a tepelné vlastnosti karbónových kotúčov bola vyvinutá keramická športová zmes brzdových platničiek, ktorá je určená špeciálne pre tento karbón-keramický brzdový kit.

Sada náhradných keramických predných brzdových platničiek pre STAGE 3+ 6-piestový karbón-keramický predný brzdový kit

Náhradné karbónové brzdové kotúče Racingline Performance

Aj napriek neporovnateľnej výdrži a životnosti karbónových brzdových kotúčov sa časom môže stať, že brzdové kotúče bude nutné vymeniť – v prípade, ak ich hrúbka klesne pod výrobcom stanovenú hodnotu. Racingline Performance pochopiteľne ponúka aj sadu náhradných karbónových brzdových kotúčov v rozmere 355x32mm.

Upgrade oceľového Stage 3 na karbón-keramický Stage 3+

Náhradné karbónové brzdové kotúče možno okrem výmeny kotúčov pri prednom brzdovom kite Racingline Stage 3+ využiť aj na upgrade existujúceho predného brzdového kitu Racingline Stage 3, ktorý štandardne používa brzdové kotúče z uhlíkovej ocele, na ultimatívny karbón-keramický Stage 3+. V tom prípade je okrem samotných karbónových brzdových kotúčov potrebné použiť aj keramické brzdové platničky Racingline Performance.

Upgrade sériových zadných oceľových bŕzd na karbón-keramické Stage 3+

Ak by ste radi využili výhody najpokročilejšej karbón-keramickej brzdovej technológie aj na zadnej náprave vozidla, je pre Vás k dispozícii Racingline Performance Stage 3+ karbón-keramický zadný konverzný brzdový kit.


Určenie

Tento predný brzdový kit je určený pre vozidlá postavené na koncernovej podvozkovej platforme MQB / MQB EVO:

SEAT Leon IV FW 2020+
SEAT Leon III Cupra 5F 2014-2020
SEAT Leon III 5F 2015-2020
SEAT Tarraco 2018+