0

0

+421 911 234 281 Po - Pia 8:00 - 18:00

HG Motorsport HF-Series Intercooler kit 1.8/2.0 TFSI/TSI Škoda Octavia II RS VW Golf 5/6 GTI Scirocco R Audi A3 S3 8V TT TTS 8J Seat Leon 1P- strieborný

HG Motorsport HF-Series Intercooler kit 1.8/2.0 TFSI/TSI Škoda Octavia II RS VW Golf 5/6 GTI Scirocco R Audi A3 S3 8V TT TTS 8J Seat Leon 1P- strieborný

HG Motorsport HF-Series Intercooler kit 1.8 & 2.0 TFSI/TSI

Vysoko kvalitné jadro typu Bar'n'Plate má ideálne vlastnosti na to, aby poskytovalo výborné chladenie nasávaného vzduchu a tým vyšší výkon motora aj v zlých podmienkach. Je veľmi robustné a preto sa vyznačuje vysokou odolnosťou voči prehriatiu v porovnaní s iným typom jadra iných výrobcov. Intercooler je navrhnutý tak, aby poskytoval čo najlepší prietok vzduchu. To znamená, že pokles tlaku medzi vstupom a výstupom z intercoolera je minimálny. Prúdenie vzduchu cez intercooler bolo aerodynamicky navrhnuté pomocou CAD prietokovej analýzy. Bočnice sú vyrobené z vysokopevnostného hliníkového odliatku. Výhodou tohto produktu je výrazne chladnejší nasávaný vzduch, čo má za následok vyšší výkon motora a taktiež lepšie odozva na plynový pedál vďaka lepšiemu prietoku. Tento produkt je teda zaujímavý ako pre sériové vozidlá, tak aj pre upravené, pretože s ním je možné z motora dostať oveľa vyšší výkon, ktorý bude stabilný aj po niekoľkých po sebe nasledujúcich akceleráciách.

Konštrukcia bola navrhnutá tak, aby pasovala na všetky dovtedy vyrobené vozidlá MQB platformy. Jadro chladiča bolo navrhnuté a testované v simulátoroch prietoku a reálny prínos tohto intercooleru na zvýšenie výkonu a rýchlejšieho nábehu turbodúchadla bol overený aj na dynamometri (viď graf z merania).

Intercooler sa montuje na pôvodné miesto sériového chladiča a preto sa nevyžadujú počas jeho montáže žiadne ďalšie úpravy. Inštaláciu zvládnete len za pomoci základného náradia.


Detaily

Dĺžka: 600mm
Výška: 420mm
Šířka: 57mm
Objem jadra (bez bočníc): 14.36L
Typ jadra: Bar and Plate

                         OEM                        HF-Series
Rozmer jadra: 615x406x32mm     600x420x57mm
Objem jadra:   7.99cm³                   14.36cm³


Aké výhody so sebou prináša montáž účinnejšieho intercooleru?

Na to, aby sme mohli percentuálne vyjadriť zvýšenie výkonu motora, ktoré je výsledkom inštalácie účinnejšieho medzichladiča, je potrebné vziať do úvahy veľa ďalších faktorov ako napríklad ďalšie hardvérové či softvérové úpravy motora atď. Povedať konkrétne čísla je samozrejme nemožné, nakoľko každé vozidlo je iné, no orientačne sa nárasty výkonu pri upravených vozidlách pohybujú niekde na úrovni 5% - 10%. Čo je však prinajmenšom rovnako dôležité je to, že bez ohľadu na to či je vaša ECU už premapovaná (chiptuning) alebo máte vozidlo stále v sériovom stave je inštalácia účinnejšieho medzichladiča v oboch prípadoch určite pozitívnym prínosom. Účinnejší medzichladič zabraňuje strate výkonu v horších podmienkach ako sú napríklad vysoké teploty okolitého vzduchu alebo jazda na závodnom okruhu či kopci. Rovnako zabraňuje teplotám nasávaného vzduchu dosiahnuť také hodnoty, ktoré by spustili ochranný mechanizmus Vášho motora v podobe posunu predzápalu a zníženiu jeho výkonu, takže sa vždy budete môcť spoľahnúť na jeho plný výkon!


Určenie:

Pre vozidlá s motorom 2.0 TSI/TFSI EA113/EA888 180-280HP
AUDI A3
AUDI S3
AUDI TT
AUDI TTS
SEAT Altea
SEAT Leon FR
SEAT Leon Cupra
SEAT Leon Cupra R
Škoda Octavia II RS
VW Jetta
VW Golf 5 GTI
VW Golf 5 GTI Edition 30 / Pirelli
VW Golf 6 GTI 
VW Golf 6 GTI Efition 35
VW Golf 6 R
VW Passat B6
VW Scirocco
VW Scirocco R