0

0

+421 911 234 281 Po - Pia 8:00 - 18:00

RACINGLINE RBF312 športová brzdová kvapalina triedy Super DOT4 500ml

RACINGLINE RBF312 športová brzdová kvapalina triedy Super DOT4 500ml
RACINGLINE RBF312 športová brzdová kvapalina triedy Super DOT4 500ml
RACINGLINE RBF312 športová brzdová kvapalina triedy Super DOT4 500ml

Cena s DPH: 25

Cena bez DPH: 21

Výrobca: Racingline Performance

Kód produktu: VWR69000BF1

Dostupnosť produktu: Dodáme Vám do 20-tich dní

Počet

Dôkladne si overte či tento diel pasuje na Vaše vozidlo!

Racingline RBF312 športová brzdová kvapalina triedy Super DOT4 500ml 

Jedným z najdôležitejších komponentov celej brzdovej sústavy vozidla je práve brzdová kvapalina, ktorá by mala svojimi vlastnosťami a charakteristikou zabezpečovať bezchybné fungovanie bŕzd za každých okolností – či už v bežnej každodennej prevádzke, alebo pri extrémnych podmienkach a záťaži, keď sa so svojím vozidlom vyberiete užiť si jazdu na pretekárskom okruhu. Vzhľadom k povahe a určeniu práce, ktorú hydraulické brzdové kvapaliny vykonávajú, kladú sa na ne všeobecne vysoké nároky, pričom musia okrem iného spĺňať aj nasledujúce požiadavky:

– Nízky bod tuhnutia kvapaliny – aby dokázala prenášať brzdnú silu aj pri teplotách hlboko pod bodom mrazu

– Vysoký a pokiaľ možno dlhodobo konštantný bod varu kvapaliny vzhľadom na vysoké teplotné namáhanie

– Nízku stlačiteľnosť pre optimálny prenos sily a bezprostrednú odozvu brzdového pedála

– Kompatibilitu s brzdovou sústavou a jej súčasťami – predovšetkým tesneniami

– Nízku oxidáciu a absorbciu vody z okolitého prostredia, ktorá dramaticky znižuje bod varu brzdovej kvapaliny

– Antikoróznu ochranu brzdovej sústavy a jej súčastí

Športová brzdová kvapalina RACINGLINE Racing Brake Fluid (RBF) 312 triedy Super DOT4 spĺňa všetky vymenované požiadavky s prehľadom a právom patrí medzi tie najlepšie produkty na trhu. Je vhodná pre všetky brzdové sústavy – od sériových, až po vysokovýkonné pretekárske brzdové kity. Jedná sa o esenciálny a veľmi prínosný upgrade akejkoľvek brzdovej sústavy, pričom táto moderná brzdová kvapalina triedy Super DOT4 prekonáva vďaka svojmu zloženiu a vlastnostiam aj väčšinu doterajších brzdových kvapalín triedy DOT5.1.

Suchý bod varu (bod varu novej brzdovej kvapaliny, ktorá ešte nebola kontaminovaná okolitou vlhkosťou) predstavuje pri športovej brzdovej kvapaline RACINGLINE RBF312 veľmi vysokých 312°C a mokrý bod varu (bod varu brzdovej kvapaliny, ktorá už vstrebala 3.5 – 4 % vody z okolia) dosahuje hodnotu 204°C, čo ju priam predurčuje pre všetkých, ktorí často neodolajú športovému štýlu jazdy a návštevám pretekárskeho okruhu, kde sa výhody tejto vysokovýkonnej športovej brzdovej kvapaliny prejavia naplno. Nepredstavuje však žiadny kompromis ani pre bežnej každodennej jazde a prevádzke.


Obsah balenia:

1 x 500 ml (0.5 l) balenie športovej brzdovej kvapaliny RACINGLINE RBF312


Technické poznámky a odporúčania:

Brzdová kvapalina RACINGLINE RBF312 by rovnako ako ostatné brzdové kvapaliny mala byť pravidelne menená v intervale 1 až 2 rokov. Ak so svojím vozidlom navštevujete pretekársky okruh, prípadne preferujete športový štýl jazdy spojený s vysokým namáhaním brzdovej sústavy, je potrebné interval výmeny brzdovej kvapaliny skrátiť. Brzdová kvapalina by mala byť skladovaná výhradne v originálnom balení. Po jeho otvorení je nutné kvapalinu spotrebovať a nie je možné ju odložiť na neskoršie použitie z dôvodu kontaminácie kvapaliny okolitou vlhkosťou. Pre zabezpečenie maximálnej výkonnosti brzdovej sústavy je vždy potrebné vymeniť kompletnú náplň v celom brzdovom systéme.


Určenie:

Všetky vozidlá a brzdové systémy – od sériových po vysokovýkonné karbón-keramické športové brzdové systémy